وتوی قطعنامهٔ آمریکا برای آتش بس در غزه توسط چین و روسیه
.
جای تأسف دارد که قطعنامهٔ پیشنهادی آمریکا برای آتش بس در غزه، با مخالفت روسیه و چین مواجه شده و وتو شد.
این در حالی است که سه قطعنامهٔ پیشین هم که در شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده بود، توسط آمریکا وتو شد.
دودِ آتش جنگ اسرائیل و حماس تا به الان فقط نصیب چشمان غیر نظامیان فلسطینی و اسرائیلی شده است. بر هیچ کس پوشیده نیست که راه حل نهایی این بحران منطقه ای (و جهانی)، صلح فوری و قطع نبرد و کینه جویی از سمت هر دو طرف درگیر میباشد.
اما متأسفانه شورای امنیت، که مسئولیت حفاظت از صلح جهانی را بر عهده دارد، حال خودش به باتلاق صلح جهانی بدل شده و سنگ بر سر راه توافق صلح می اندازد؛ چرا که منافع قدرت های جهانی و پنج عضو ثابتش را، بر صلح بی قید و شرط، مقدم و ارجح میشمارد.
این موضوع به خوبی روشن میگرداند که جامعه جهانی، خود چونان لفظش، مفهومی مستقل نیست و در حقیقت متشکل از خواست ها و سلایق و منافع قدر قدرتان است...
... و اما، چیزی که بیش تر از هر چیز دیگر روشن میگردد، این است که این کشور های قدرتمند _ که آمریکا، روسیه و چین سرآمدشان هستند _ علیرغم ادعا های سردرد آورشان برای صلح، در حقیقت صیادان منافع بین المللی بوده و سر سوزنی به رنج های حقیقی زخم خوردگان جنگ و خانواده های اسرا اهمیت نمیدهند.
نبرد غزه حال به صحنهٔ جبهه گیری های بین المللی بدل شده و حمایت هایی که از دو طرف درگیر میشود، چیزی جز «جنگ سرد» آمریکا و متحدانش، و «بلوک شرق جدید» نیست.
این قضیه به خوبی در رویکرد این کشور ها به صلح منطقه مشخص است. لا اقل این جلسهٔ شورای امنیت که اینگونه میگوید...
امید است که جنگ در غزه هر چه سریعتر متوقف شده و افراد ذی حق، یعنی غیر نظامیان و مردم عادی، به حقوق خودشان دست یازند؛ و البته، کشور های قدرتمند دست از حرص و آز، و نزاع سیاسی بردارند و کمی بیشتر به فکر عدالت باشند...
زنده باد صلح مطلق جهانی!
◉